Terug naar ahak.nl 87 Werken bij

KOKO TUINSTRA | TRAINEE WARMTECARROUSEL

Techniek en sociale skills, dat gaat prima samen

Koko geboren en getogen in Groningen, opgegroeid op een geitenboerderij. Als kleine jongen hielp Koko op de boerderij en later vond je hem op de Groningse markt. Zijn studiegenoten kwamen graag een lekker stukje geitenkaas bij hem halen. Maar zijn droom en interesse reikt verder dan de boerderij. Na een studie Technische Scheikunde kiest Koko ervoor om te gaan werken aan een schonere toekomst en stapt hij de energietransitie binnen.

 “Ik zie dat er heel veel moet gebeuren in Nederland in de energietransitie. De ontwikkelingen gaan razendsnel; de antwoorden die we gisteren gaven werken niet meer voor morgen. We hebben dezelfde vragen, maar we hebben andere antwoorden nodig.” 

 Waarom een traineeship?

“Ik streef naar een job waarin ik techniek en communicatieve vaardigheden met elkaar kan combineren. Ik wil in de energietransitie echt van betekenis kunnen zijn. Een traineeship biedt mij de kans om na de studie verder te leren en kennis te maken met een bedrijf, in dit geval zelfs met meerdere bedrijven.”

Waarom in deze markt?

“Ik vind het fijn om me eerst op Nederland te richten. Er zijn zoveel mogelijkheden als je kijkt naar warmte. Wat nu precies de beste manier is voor ons land, dat is nog niet bekend. Juist dat onderzoekende karakter spreekt me aan. In andere delen van Europa worden technieken gebruiken voor het terugvoeren van warmte. En natuurlijk zijn er naast warmte nog veel meer manieren voor nieuwe schonere energie. Het zoeken naar slimme combinaties fascineert mij.”

Hoe is je eerste periode bij A.Hak? 

“Het programma is niet in beton gegoten, elke ochtend bezoek ik een project en ’s middags ontmoet ik een collega of iemand die me verder kan helpen bij mijn traineeship. Daarnaast spreek ik elke week met de andere trainees uit de Carrousel af om ervaringen uit te wisselen. We doen bezoeken samen en volgen cursussen en trainingen. Ontzettend leerzaam en afwisselend dus!”