Terug naar ahak.nl 86 Werken bij

Dennis van de Bovenkamp, uitvoerder

Dennis van de Bovenkamp begon na zijn MBO4 zijn werkende bestaan als machinist bij een loonbedrijf. Via het loonbedrijf kwam hij te werken op een A.Hak werk in Alkmaar. Na een paar goede projecten vroeg één van de uitvoerders Dennis om in dienst te gaan.

Van grondwerker tot uitvoerder
“Vanaf 2015 kon ik beginnen als grondwerker. Ik vond het werk om de kraan heen eigenlijk al wat langer interessant. Ik had wel zin in het aansturen, regelen en gecertificeerd werken. Als allround grondwerker kun je meer verschillende taken uitvoeren.”

Opleiden en doorleren
Ik ben bij A.Hak begonnen met de beroepsopleiding Pipeliner, vervolgens de basisopleiding KIWA. Deze opleiding gaat in op bedrijfskunde en alle basisleiding kennis. Als uitstroomrichtingen heb je Warmte, Gas en Water. De opleiding KIWA Gas en Warmte heb ik nu behaald en KIWA Water ben ik mee bezig. Ik heb ze allemaal nodig om een allround uitvoerder te zijn. De uitdagingen en mogelijkheden in de energietransitie zijn natuurlijk eindeloos. Juist daarom mogen we heel blij zijn met de jonge generatie binnen A.Hak. Sinds dit jaar ben ik voorzitter van Young Hak.

Meer animo
In 2019 is deze club opgezet en na corona moesten we het nieuw leven inblazen. Nu we er meer energie in steken is er steeds meer animo. Ik vind dat we een mooie club mensen hebben, maar er mag zeker meer aanwas komen van de jongeren. Van de 900 mensen in dienst zijn er 180 Young Hakker, dit zijn de medewerkers tot 35. Eigenlijk procentueel te weinig, als je het mij vraagt. Als Young Hak organiseren we vele leuke uitjes en activiteiten. Ook is er altijd iemand van het MT aanwezig, waardoor je sneller verbindingen legt onderling.

Dennis: “Na een jaar of vier bij A.Hak kreeg ik een hernia en moest ik wat anders gaan doen. A.Hak vroeg aan mij wat ik zou willen doen. Toen heb ik aangegeven dat ik graag door wilde leren om richting de uitvoering te gaan. Inmiddels werk ik als uitvoerder en is mijn functie enorm afwisselend.”

Toekomstplannen
In korte periode ben ik van grondwerker naar uitvoerder gegroeid, de komende tijd wil ik hier mijn vlieguren maken. In de wereld van de ondergrondse infrastructuur is niets standaard; de diversiteit bij de mensen is groot en je komt steeds op andere projecten. En als het project dan mooi draait, dan is werk gewoon prachtig.


Ik werk momenteel veel in het Zuidwesten van Nederland. Zelf woon ik Noord-Holland, dus ik zit best vaak in de kost. Dat doe ik al jaren, maar nu er thuis een kleine op komst is verwacht dat ik wel wat vaker dichterbij huis wil gaan werken. Gelukkig kan ik het met A.Hak daar heel goed over hebben. Naast mijn werk ben ik graag lekker thuis met familie of vrienden. Ook ga ik af en toe naar een concert. Vooral hou ik gewoon van gezelligheid om me heen. Mijn vrouw en ik kijken er dan ook erg naar uit dat we straks een kleine mini-Hakker hebben!