Terug naar ahak.nl 85 Werken bij

YOUP VAN LIGTEN | TRAINEE WARMTECARROUSEL

'Fantastisch om een bijdrage te leveren'

 “Ik vind het een belangrijk streven om goed voor onze omgeving te zorgen, zeker voor toekomstige generaties” 

Trainee Youp van Ligten, geboren en getogen in Hilversum, gestudeerd in Groningen. Een liefhebber van muziek maken, werken in de tuin en motorrijden. Na zijn studie HBO Werktuigkunde gaat Youp aan de slag in de scheepsbouw in Amsterdam. Hier kan hij zijn draai niet helemaal vinden. Via LinkedIn begint hij zijn zoektocht en zijn interesse wordt aangewakkerd door de Warmtecarrousel. Inmiddels draait hij alweer acht maanden mee en is Youp aan zijn tweede termijn bij A.Hak gestart.

Tijdens zijn studie komt Youp er al achter dat hij geen hardcore engineer is. Hij krijgt minder energie van dagenlang achter de computer ontwerpen. Wat hem wel goed ligt is de interactie; sparren met collega’s en oplossingen bedenken. Ook de mogelijkheid om bezig te zijn met zowel duurzaamheid en techniek spreekt hem aan in de Warmtecarrousel. Het werken voor drie verschillende bedrijven zorgt elke dag voor nieuwe ervaringen en inzichten.

“We moeten natuur niet over het hoofd zien, soms zijn we geneigd ons eigen belang voorop te stellen. Het is en blijft belangrijk om initiatieven op te zetten die bijdragen aan de energietransitie of aan duurzaamheid. In het verleden zijn we daar in Nederland niet altijd even sterk in geweest. Dat we hier nu wel gezamenlijk doelen in nastreven is een goed begin. Het is fantastisch om hier een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Youp vindt het een uitdaging om met elkaar de handen uit de mouwen te steken en de gestelde doelen in de energietransitie te behalen. Hij benadrukt dat de warmtenetten een groot aandeel in ons streven naar duurzaamheid hebben.

“Binnen de Warmtecarrousel is er nog meer dan voldoende te ontdekken. De grote projecten zijn erg interessant, er zitten zoveel verschillende aspecten aan zoals gesprekken met woningbouwverenigingen, gemeenten en aannemers. Hoe ziet bijvoorbeeld de toekomst van een aannemer eruit?”