Terug naar ahak.nl 85 Werken bij

Erita en Enrico

Het klassieke verhaal in de aannemerij is vaak: ‘van vader op zoon’. Bij Erita is dit net even anders gegaan. Zij werkt inmiddels al 34 jaar bij A.Hak en ook haar zoon Enrico is inmiddels alweer 7 jaar onderdeel van het A.Hak team.

Erita is binnen A.Hak begonnen als stagiaire en daarna doorgegroeid naar de afdeling payroll. Inmiddels is zij HR Business Partner en houdt zij zich bezig met HR werkzaamheden binnen de A.Hak Groep. Na haar zwangerschap 21 jaar geleden ging ze vrij snel weer aan het werk. Vroeger was vervanging tijdens verlof namelijk niet geregeld. Zij was als enige verantwoordelijk voor de salarisadministratie, haar werk was onmisbaar. Daarnaast was het voor Erita ook ‘normaal’ om meteen weer aan de slag te gaan, zo zit zij in elkaar. De salarisadministratie moest goed gaan, er zijn tenslotte veel gezinnen afhankelijk van die salarissen.

Erita: “Vroeger kon je niet thuis werken na een zwangerschap en vervanging was ook minder goed geregeld. Enrico ging daarom in de Maxi-Cosi mee naar werk. Dan stond hij wel eens bij de receptioniste op de balie en kreeg hij daar een banaantje, zo is hij groot geworden.”

Enrico is inmiddels ruim 7 jaar werkzaam bij A.Hak. In 2016 is Enrico begonnen met vakantiewerk op de werkplaats en op kantoor, vervolgens heeft hij intern een BBL-opleiding gevolgd tot bedrijfsadministrateur. Sinds een jaar heeft hij een andere richting gekozen, namelijk de buitendienst bij Drillcon. Hier is hij werkzaam als boor assistent en zit hij vaak in de kost.

 

Erita en Enrico vinden het heel bijzonder om beide bij A.Hak te werken. Eerst werkten Erita en Enrico samen op kantoor, daardoor zagen ze elkaar elke dag. Nu zien ze elkaar minder vaak, doordat Enrico de buitendienst in is gegaan. Allebei voelen ze zich helemaal thuis bij A.Hak.

Enrico is blij met zijn overstap naar de buitendienst. “In de buitendienst ben je de hele week samen aan de slag om een project goed te laten verlopen. Op kantoor zie je dat iedereen meer zijn eigen werk doet. Bij de buitendienst zit je de hele week samen dus dat gaat ook wel echt voelen als familie. In de kost vermaken we ons in de avonden met een biertje, gezelligheid en goede gesprekken.”

Ook Erita zit niet stil, zij ziet binnen HR veel veranderingen. “De afgelopen jaren ligt de focus op digitalisering. Binnen HR hebben we een nieuw systeem waarmee we alles digitaal kunnen opslaan. Ook zien we dat mensen sinds Corona veel meer de behoeften hebben om thuis te werken. Een andere verandering die we de afgelopen jaren zien binnen HR is dat steeds meer medewerkers parttime gaan werken. Dit is een groot verschil met hoe het jaren geleden was.”

Erita: “Er vinden altijd veranderingen plaats binnen HR. Wat je ziet is dat digitalisering een grote rol heeft gespeeld de afgelopen jaren. Vroeger waren er alleen maar papieren dossiers, nu kunnen we alles digitaal opslaan.”