Terug naar ahak.nl 94 Werken bij

(ex-)Stagiairs vertellen:

RALPH KIERS

OPLEIDING BUILT ENVIRONMENT (CIVIELE TECHNIEK)
ONDERWIJSINSTELLING HANZEHOGESCHOOL GRONINGEN
HEEFT STAGE GELOPEN BIJ DE BUSINESS UNIT LEIDINGBOUW
STAGEBEGELEIDER GERT BONDER

 

 

HOE BEN JE BIJ A.HAK TERECHTGEKOMEN? 
Ik was op zoek naar een afstudeerstage in de olie- en gasindustrie. Tijdens het zoeken naar een geschikte stageplek, op het studentenportal van de Hanzehogeschool, kwam ik een vacature van A.Hak tegen. Hier heb ik op gesolliciteerd en binnen no time mocht ik komen voor een kennismakingsgesprek op de projectlocatie in Zuidbroek. Het was een goed gesprek en ik kon beginnen! Ik ben vorig jaar augustus begonnen met mijn stage bij A.Hak en loop stage tot 19 april.


WAAR MAG JE JE TIJDENS JE STAGEPERIODE MEE BEZIGHOUDEN?
Samen met mijn collega houd ik mij binnen de Combinatie Mengstation Zuidbroek 2 bezig met het Interface management (ook wel raakvlakmanagement genoemd), wat wil zeggen dat we de raakvlakken van het project in kaart brengen. Tevens houd ik mij bezig met het faciliteren van werkzaamheden van nevenonderaannemers en het afstemmen van werkzaamheden met de partij die de naastgelegen stikstoffabriek bouwt. Hierdoor zijn mijn werkzaamheden enorm divers en dat zorgt ervoor dat geen enkele dag hetzelfde is. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden doe ik onderzoek naar hoe A.Hak haar faalkosten kan minimaliseren.

Ik denk dat ik ondertussen al meer uit mijn stage heb gehaald dan ik had gehoopt

WAT VIND JE VAN JE BEGELEIDING?
Ik ben heel erg tevreden over de begeleiding tijdens mijn stageperiode. Ik kan bij Gert Bonder terecht voor vragen. Hij is recht door zee en zegt waar het op staat. Dat vind ik persoonlijk erg fijn. Alles is duidelijk en van beide kanten weten we wat de verwachtingen zijn.


WAT HEB JE TOT NU TOE GELEERD VAN JE STAGE BIJ ONS?
Tijdens colleges is de stof vooral op de theorie gericht en miste ik de schakeling naar de uitvoering in de praktijk. Tijdens mijn stage krijg ik voldoende kans om te kijken hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Daarnaast heb ik veel geleerd over het voorbereidings- en uitvoeringsaspect van leidingbouw.


WAT IS JOUW INDRUK VAN A.HAK?
Aangezien we als combinatie (in een joint venture met Visser & Smit Hanab) aan het project werken is het moeilijk om te zeggen wat mijn indruk van A.Hak is.
De collega’s van A.Hak, waarmee ik heb samengewerkt zijn erg open, relaxt en zijn recht door zee. Dit zorgt voor een prettige samenwerking.


WAT HOOP JE UIT JE STAGE TE HALEN?
Ik denk dat ik ondertussen al meer uit mijn stage heb gehaald dan ik had gehoopt. Door de behulpzaamheid van mijn collega’s heb ik mezelf kunnen ontwikkelen op professioneel vlak en heb ik veel geleerd over het voorbereidings- en uitvoeringsaspect van leidingbouw.