Terug naar ahak.nl 87 Werken bij

(ex-)Stagiairs vertellen:

WOUTER VAN DER HOUT

OPLEIDING CIVIELE TECHNIEK
ONDERWIJSINSTELLING HOGESCHOOL ARNHEM NIJMEGEN (HAN)
HEEFT STAGE GELOPEN BIJ DE BUSINESS UNIT DRILLCON
STAGEBEGELEIDER DIRK VAN DER VEEN

 

 

Wouter van der Hout, een student Civiele Techniek aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), kwam via een eerdere stage bij A.Hak nogmaals in contact met A.Hak. Een ontmoeting op de bedrijvenmarkt van zijn hogeschool leidde tot het achterlaten van zijn contactgegevens bij de stand van A.Hak, waarna hij al snel werd gebeld door Sander de Groot van de afdeling Recruitment. 

De eerste dagen van Wouters stage bij A.Hak verliepen soepel aangezien hij het bedrijf al kende van zijn vorige stage. Op het hoofdkantoor in Tricht kreeg hij meer informatie over zijn nieuwe taken, die dit keer heel anders waren dan bij zijn eerste stage. Wat hem vooral aansprak, was dat hij vanaf het begin als gelijke werd behandeld en niet slechts als 'de stagiair'.

Tijdens zijn tweede stage ging Wouter voornamelijk naar buiten en was hij fulltime bezig met het project Hazerswoude - Alphen aan den Rijn. Hier keurde hij onder andere materiaal en had hij veel contact met collega's buiten. Het inventariseren en controleren van materieel was een van zijn taken, waarbij het overzicht dat hij maakte ook daadwerkelijk werd gebruikt.

De begeleiding tijdens zijn stage bij A.Hak was iets waar hij enorm tevreden over was. Hij werd onder andere begeleid door Dirk van der Veen, maar kon te allen tijde ook bij de andere uitvoerders terecht met vragen.

Hoewel er vanuit de opleiding geen specifieke opdracht of onderzoek was, had Wouter wel een Persoonlijk Ontwikkelingsplan opgesteld. Een van zijn doelen hierin was het beter in staat zijn van het controleren en specificeren wat er op een project gebeurde, wat hij deels behaalde door keuringen uit te voeren en de verkregen informatie te delen met de opdrachtgever en uitvoerder.

Tijdens de stage heeft Wouter veel geleerd en heeft hij verschillende competenties, zoals monitoren, toetsen en evalueren, onderzoeken, communiceren en samenwerken, verder ontwikkeld. Zijn indruk van A.Hak is zeer positief en hij noemt het dan ook een bedrijf waar veel te doen is. Volgens Wouter gebeurt er veel en is iedereen druk, maar blijft wel iedereen behulpzaam en vriendelijk. Het is een plek waar hij vanaf het begin als een gelijke werd behandeld.