Terug naar ahak.nl 87 Werken bij

(ex-)Stagiairs vertellen:

KIKI PELKMANS

OPLEIDING HRM
ONDERWIJSINSTELLING AVANS HOGESCHOOL BREDA
LOOPT STAGE OP DE AFDELING PROJECTMANAGEMENT
STAGEBEGELEIDER JULIETTE VAN ROOIJ

 

 

Kiki Pelkmans, een student Human Resource Management aan de Avans Hogeschool Breda, ontdekte de mogelijkheid om stage te lopen bij A.Hak via het Online Career Event van haar hogeschool. Dit virtuele evenement bood studenten de kans om te solliciteren naar stageplekken en te oefenen met sollicitatiegesprekken. Tijdens dit event sprak Kiki met de voormalige HR business partner en later met de projectleider, die tevens haar stagebegeleider werd.

Haar eerste dagen bij A.Hak begonnen met het regelen van praktische zaken en het maken van kennis met haar nieuwe collega's op kantoor. Haar stagebegeleider had al een stageopdracht voorbereid, waardoor Kiki snel kon beginnen met haar vooronderzoek en het leren kennen van het bedrijf.

Als onderdeel van de projectgroep 'Aantrekken-Binden-Boeien' werkte Kiki volledig mee aan verschillende projecten. Haar hoofdproject, het MBO-project, was gericht op het aantrekken van MBO-studenten voor stageplekken of leer-werktrajecten bij A.Hak.

Kiki is erg tevreden over de begeleiding tijdens haar stage. Haar stagebegeleider nam de tijd voor haar en hechtte veel waarde aan haar ontwikkeling. Ze betrok Kiki bij verschillende projecten, gaf haar vrijheid om ideeën te delen, en voorzag haar van waardevolle tips en feedback.

Een van de hoogtepunten van Kiki's stage was het bezoek aan de locatie in Veendam, waar het materieel van A.Hak is opgeslagen. Ook vond ze het leuk om de voorbereidingen te treffen voor “De Week van A.Hak”, waarbij ze een idee helemaal uitwerkte, een planning maakte en het nodige onderzoek deed.

Op persoonlijk vlak heeft Kiki geleerd dat communicatie essentieel is en dat het belangrijk is om zich aan te passen aan verschillende mensen.

Haar indruk van A.Hak is positief. De medewerkers zijn vriendelijk en ondanks de coronamaatregelen heeft ze veel nieuwe mensen leren kennen. Ze waardeert de vele mogelijkheden die het bedrijf biedt voor stagiairs en hoopt dat andere bedrijven dezelfde kansen bieden aan stagiairs zoals A.Hak dat doet.