Terug naar ahak.nl 90 Werken bij

(ex-)Stagiairs vertellen:

EMRE GÜLTEN

OPLEIDING INTEGRALE VEILIGHEIDSKUNDE
ONDERWIJSINSTELLING HOGESCHOOL UTRECHT
HEEFT STAGE GELOPEN OP DE AFDELING QHSE
STAGEBEGELEIDER JAN VERHOEVEN

 

HOE BEN JE BIJ A.HAK TERECHTGEKOMEN?
Ik ben via een online vacaturebank bij A.Hak terechtgekomen. Voor mij was het belangrijk dat de stage ‘anders’ zou zijn en de vacature van A.Hak sloot daar goed bij aan. In de vacature stond namelijk dat je vooral projectlocaties ging bezoeken en je dus niet alles vanachter een bureau zou doen.


HEB JE VOLLEDIG MEEGEWERKT OF WAS ER VANUIT JOUW OPLEIDING EEN OPDRACHT OF ONDERZOEK?
Ik heb ook een stageopdracht gemaakt. In overleg met Jan Verhoeven, mijn stagebegeleider en QHSE Manager, hebben we gekeken naar de behoefte vanuit A.Hak en is mij ook gevraagd wat ik interessant vond om op te pakken. Ik heb uiteindelijk besloten om de wijzigingen van het veiligheidsbeleid - naar aanleiding van een eerder ongeval - te evalueren. Hierbij heb ik onderzocht in hoeverre de nieuwe veiligheidsmaatregelen zijn geïmplementeerd en of deze in de praktijk effectief bleken.


WELKE WERKZAAMHEDEN HEB JE OPGEPAKT?
Ik heb tijdens de uitvoer van veiligheidsrondes en werkplekinspecties meegelopen met verschillende collega’s. Deze werkzaamheden mag je enkel uitvoeren als je hiervoor gecertificeerd bent. Ik heb het om die reden ook niet zelf uitgevoerd, maar vond het erg interessant en leerzaam om te zien. Uiteraard heb ik aantekeningen gemaakt om hier zelf lering uit te trekken. De informatie kon ik ook weer gebruiken voor de uitwerking van mijn stageopdracht.

 

“ Mijn stagebegeleider vond het heel belangrijk dat ik projectlocaties ging bezoeken, omdat je juist daar het meeste ziet en leert ”


HEB JE HET IDEE DAT JE DOOR CORONA NIET ALLES UIT JE STAGE HEBT KUNNEN HALEN?
Nee, helemaal niet. Je merkt natuurlijk wel dat het qua communicatie of wanneer je iets van een ander nodig hebt het iets langer duurt dan normaal gesproken, maar ik vind dat het bij A.Hak goed geregeld is.

Naast het werken op kantoor kreeg ik ook de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Daarbij heb ik wekelijks een projectlocatie bezocht. Mijn stagebegeleider vond het heel belangrijk dat ik projectlocaties ging bezoeken, omdat je juist daar het meeste ziet en leert.


HOE HEB JE DE BEGELEIDING TIJDENS JE STAGE ERVAREN?
Jan Verhoeven heeft mij erg goed begeleid. De Bouw en Infra waren voor mij nog onbekend terrein, maar hij heeft mij hier goed in meegenomen. Jan weet veel en ik heb het idee dat hij meer dan de nodige kennis met mij heeft gedeeld. Hij heeft mij bijvoorbeeld ook meegenomen in het proces van tenders en het aannemen van opdrachten. Bij vragen kon ik altijd bij hem terecht, de deur stond altijd open.

Ron Bruintjes heeft mij ook altijd geholpen. Op een gegeven moment voelde het alsof hij mijn tweede stagebegeleider was. Bij vragen kon ik dus ook bij Ron terecht, hij is erg behulpzaam en stond altijd voor mij klaar.


JE HEBT JE STAGE INMIDDELS AFGEROND. HOE KIJK JE HIER OP TERUG?
Ik vond mijn stage heel leerzaam. Ik heb veel gezien en veel gedaan en heb daardoor een beter beeld gekregen van hoe het er nu echt aan toegaat in het bedrijfsleven – specifiek in de Bouw en Infra. Mijn stageperiode was ook zoals het beschreven stond in de vacature en daar ben ik echt tevreden over. Soms blijkt een stage achteraf toch anders dan beschreven, maar dat was bij mijn stage niet het geval.


WAT IS JE HET MEEST BIJGEBLEVEN?
Het projectbezoek aan Combinatie Mengstation Zuidbroek 2 is mij het meest bijgebleven. Een dag meelopen op het project heeft echt indruk op mij gemaakt. Je ziet wel eens documentaires of programma’s op televisie over bouwprojecten, maar in werkelijkheid is het zoveel groter dan je in eerste instantie denkt of ziet. Ik had voor Combinatie Mengstation Zuidbroek 2 ook andere projectlocaties bezocht, maar die waren een stuk kleiner. Daardoor vond ik het indrukwekkender.


WELKE PERSOONLIJKE KWALITEITEN HEB JE TIJDENS JE STAGE ONTWIKKELD?
Ik heb vooral mensenkennis opgedaan. Mijn blik is verruimd en ik heb daardoor geleerd om met begrip vanuit verschillende perspectieven en meningen van anderen naar zaken te kijken.


WAT IS JOUW INDRUK VAN A.HAK?
Ik vind het een leuk bedrijf. Ik heb veel geleerd en A.Hak was voor mij het eerste stagebedrijf in de Bouw en Infra, dus de cultuur was voor mij onbekend. Maar het is goed bevallen en ik ben erg positief.