Terug naar ahak.nl 85 Werken bij

JOHN VAN OOIJEN | CHEF WERKPLAATS

‘Ik wil organiseren’

‘Als materieel niet goed werkt of niet goed bediend wordt dan spring ik in, maar ik word ook ingezet om de aan- en afvoer van machines en het onderhoud te organiseren. Ik heb dus best een vrije rol en die heb ik eigenlijk altijd al gehad bij A.Hak. Als je laat zien dat je de verantwoordelijkheid kunt dragen dan heb je hier heel veel vrijheid. Naast mijn functie bij de Materieeldienst werk ik gemiddeld ook twee dagen voor de holding. Ik zorg voor het onderhoud van de gebouwen en het buitenterrein. Dat doe ik er al een tijd bij. Het terrein ziet er nu heel goed uit en we hebben een prachtige werkplaats.

Ik loop al sinds 1987 mee bij A.Hak. Vanaf de opening van onze locatie Tricht tot nu heb ik elke verbouwing en elke verandering meegemaakt. In die periode heb ik verschillende functies gehad, van monteur tot chef werkplaats. Ik vind het een uitdaging, leuk om te doen, met name door de variatie. Ze moeten mij niet binnen op één plek zetten. Ik wil dingen organiseren en aansturen. Als ik binnen had moeten zitten, had ik het ook niet zo lang volgehouden.

De echte ‘Hakker’

Door de jaren heen ben ik ook wel de echte ‘Hakkers’ gaan herkennen. We hebben veel voor elkaar over en gaan niet naar huis als de ander nog bezig is. Je helpt elkaar. We werken hard en zeuren weinig. Ik sta het liefst bij de mensen aan de schop en heb ook veel respect voor de mensen ‘in de put’. Zwaar werk in weer en wind, dat valt echt niet altijd mee.

Betrokken zijn

Op de manier zoals ik het nu doe kan ik mijn werk nog jaren volhouden. Met vrijheid en variatie en door mijn interesse in techniek en de uitdaging die ik daar in blijf zien. Ik vind techniek in de breedte mooi. Als ik dingen niet weet, ga ik er achteraan en zoek ik het helemaal uit. Je moet betrokken zijn bij je werk en je voluit inzetten. Als je dat doet dan krijg je daar waardering en vrijheid voor terug. Niet continu iemand die over mijn schouder meekijkt. Dat is voor velen een reden om hier lang te blijven. Naast het goede gevoel dat het oplevert om naar huis te gaan als het weer gelukt is om een klus te klaren.’