Terug naar ahak.nl 96 Werken bij

(ex-)Stagiairs vertellen:

JOHN-PAUL HOPPENBROUWERS

OPLEIDING LAND EN WATER MANAGEMENT
ONDERWIJSINSTELLING VAN HALL LARENSTEIN
STAGE GELOPEN BIJ A.HAK ELECTRON
STAGEBEGELEIDER PETER BARENDREGT

 

HOE BEN JE BIJ A.HAK TERECHTGEKOMEN?
Ik kende A.Hak al wat langer, omdat ik hiervoor een MBO opleiding heb gedaan en eerder ook stage heb gelopen bij Vitens. Ik heb mijn afstudeerstage samen met Niels Hendriks gedaan. We waren in eerste instantie op zoek naar een afstudeerstage in Geografische Informatiesystemen (GIS). Helaas lukte dat niet en zijn we toen verder gaan kijken naar andere richtingen en bedrijven. Ik dacht meteen aan A.Hak en vroeg mij af of er mogelijkheden waren. Ik heb via de website contact opgenomen en zo is het balletje gaan rollen. De afdeling Recruitment verwees ons door naar Peter Barendregt, Business Development Manager. Normaal gesproken duurt het een aantal maanden voordat je stage is geregeld, maar de procedure bij A.Hak ging snel: binnen een week was alles geregeld. Dat vond ik erg fijn. 

HOE ZOU JE JOUW STAGEPERIODE OMSCHRIJVEN?
Mijn stageperiode heb ik ervaren als stage lopen in een warme omgeving. Het was ook erg informatief en je krijgt de vrijheid om overal mee te kijken. Collega’s zijn ook erg betrokken.

WAT HEB JE GELEERD VAN JE STAGE BIJ A.HAK?
Tijdens mijn stageperiode zijn we ook veel buiten gaan kijken en daar heb ik veel van geleerd. Werken op kantoor blijft toch anders dan wanneer je buiten in het werkveld bent. Je krijgt een beter beeld van wat mensen doen en wat het betreffende project inhoudt. Je hoort de leukste verhalen en ervaringen van medewerkers. Ik denk dat je daarvan ook het meeste leert. Helaas hebben we door de Coronacrisis minder projecten kunnen bezoeken.

WELKE PERSOONLIJKE KWALITEITEN HEB JE KUNNEN ONTWIKKELEN?
Ik ben pro-actiever geworden en heb geleerd om sneller te schakelen, ook omdat dit soms nodig was voor ons onderzoek. Hoorden we iets wat interessant en relevant was voor het onderzoek, dan namen Niels en ik zelf het initiatief om bij de juiste persoon meer informatie te halen.

WAT VOND JE VAN DE BEGELEIDING TIJDENS JOUW STAGEPERIODE?
Ik ben erg tevreden over de begeleiding tijdens mijn stageperiode en heb het contact met Peter als fijn ervaren. Peter is erg vriendelijk en toegankelijk. In mijn ervaring is hij ook anders dan andere stagebegeleiders die ik ooit heb gehad. Hij is erg betrokken, denkt mee en we hadden geregeld contactmomenten om de voortgang te bespreken.

WAT IS JOUW INDRUK VAN A.HAK?
Medewerkers hebben een hechte band met elkaar en staan voor je klaar. Zelfs als de kantoordeuren dicht zijn, is het geen enkel probleem om aan te kloppen en alsnog binnen te stappen. Het kan allemaal! Daarbij doe je het werk met z’n allen. Dat gevoel is heel sterk en merkbaar.

'Het is een compliment wanneer je na je stage een contract aangeboden krijgt'

A.HAK HEEFT JE EEN CONTRACT AANGEBODEN! HAD JE DIT VERWACHT?
Aan het begin van mijn stageperiode vroeg Peter of ik al wist wat ik na mijn afstudeerstage zou doen, maar daar had ik nog niet over nagedacht. Ik wist nog niet of ik een andere studie ging doen of toch zou solliciteren. Er ging een periode voorbij en ergens halverwege juni belde Peter met de vraag of ik bij A.Hak zou willen werken. Volgens mij stond ik op dat moment bij een tuincentra en dacht ik “Huh, waarom belt Peter mij?!”, maar ik was blij verrast toen hij mij die vraag stelde! Het is een compliment wanneer je na je stage een contract aangeboden krijgt.

Niels en ik gaan nu verder met het model dat we hebben onderzocht en ontwikkeld. We hebben er maandenlang tijdens onze stageperiode aan gewerkt en het is mooi dat er daadwerkelijk iets mee gedaan wordt. We mogen nu verder werken aan ons eigen product.