Terug naar ahak.nl 69 Werken bij

Koninklijke Grolsch: duurzaam biertje

In Nederland moet alles duurzamer en groener. Dit gaat niet alleen over hoe we ons huis of ons water verwarmen. Het gaat ook over het bereiden van ons voedsel en zelfs al over het brouwen van ons bier. In dit project draait het om het duurzaamste biertje van Nederland, het groenste biertje van ons land.

Koninklijke Grolsch zoekt duurzame energiedragers om een klimaatneutrale brouwerij te realiseren. Onze klant Twence kan in de vorm van warm water 100% groene energie leveren en A.Hak kan de duurzame warmteleidingen van en naar Grolsch aanleggen. Een win-win situaties voor het brouwen van een groen Grolsch biertje.

Hoeveel energie bespaart Grolsch? 
Om bier te brouwen is veel warmte nodig. Het gaat niet alleen om warme gebouwen, ook de pasteurs en spoelmachines moeten verwarmd worden. De biomassa-energiecentrale van Twence produceert 100% groene warmte uit niet-herbruikbaar houtafval. Door warm water te gebruiken in plaats van gas wordt er op jaarbasis 3 miljoen kubieke meter aardgas bespaard. Dat is gelijk aan de gemiddelde C02-uitstoot van 1.800 huishoudens. 

En wat doen wij?  
Voor onze klant Twence leggen we in een bouwteam een heen- en retourleiding aan van de bestaande warmtecentrale naar de Grolsch fabriek. De lengte van het tracé is 1,3 kilometer, deze gaat onder de A35 door en wordt met een HDD boring door middel van een voorgespannen leiding ingetrokken over een lengte van 500 meter. Ook andere van onze inmiddels beproefde innovaties worden op het project ingezet zoals koud buigen. 

We hebben momenteel 69 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures